Afvalcontainer huren?

Vertrouw op de supersnelle service van JMC Containerverhuur voor het huren van een afvalcontainer in Vlaanderen en Brussel. Wij staan garant voor scherpe prijzen. Onze prijzen omvatten zowel het transport van de container heen én terug als de correcte verwerking van het afval. Alle afvalsoorten zijn mogelijk.

Wie huurt bij ons containers?

Allereerst zijn wij vaste containerpartner van vele algemene aannemers, dakwerkers, tuinbedrijven, bouwbedrijven,… Wij voorzien hen van de juiste containers op elke werf.

Daarnaast hebben wij langlopende contracten met verschillende bedrijven voor het plaatsen van een vaste container aan hun bedrijfspand. Wij staan in voor het tijdig vervangen en leegmaken van gevulde containers.

Tenslotte zijn ook particulieren bij ons welkom wanneer ze een container nodig hebben voor het leegmaken van inboedels, het heraanleggen van hun tuin of het uitvoeren van verbouwingswerken.

Welke soorten containers verhuren wij?

Voor elke behoefte hebben wij de juiste containers. Zo beschikken wij over meer dan 500 containers, verdeeld in verschillende types en afmetingen. We hebben volgende afmetingen: 10, 12, 20 of 40m³.

Ons gamma omvat zowel open als gesloten containers. Open containers voorzien we indien nodig van een afdekzeil.

Bekijk hier al onze containertypes.

Voor welke afvalsoorten kan je bij ons een container huren?

Wij voeren alle mogelijke afvalsoorten af:

 • Gemengd bedrijfsafval
 • Asbestafval (golfplaten/leien..)
 • Gemengd bouw- en sloopafval
 • Cellenbeton (Itong)
 • Steen en betonpuin
 • Grond gemengd met steen en beton
 • Houtafval
 • Roofing
 • Snoei-  en groenafval
 • Papier en karton
 • Glas
 • Plasticfolie
 • Metaal
 • Alle soorten verpakkingen (Bijvoorbeeld: harde plastiek, PVC,…)
 • Grof huishoudelijk huisvuil
 • Autobanden

Brengen en ophalen van containers

Wij beschikken over een eigen transportvloot voor een snelle leverservice. Vandaag besteld, morgen staat je container op de juiste plaats.

Onze prijs omvat tien dagen gratis plaatsing zonder meerkost. Nadien betaal je een kleine meerprijs per extra dag. Wanneer de container gevuld is, geef je ons een seintje. Wij komen meteen langs om de container te wisselen én verwerken of recycleren het opgehaalde afval.

Wij plaatsen ook containers op de openbare weg. Vraag in dat geval wel tijdig een toestemming en parkeerverbod aan bij de lokale politie. Wij zorgen voor de nodige signalisatie op de container: roodwitte strepen, een bord met blauwe pijl en een knipperlicht.

Hoe werkt het systeem met bigbags?

 1. Jij komt het gewenste aantal bigbags afhalen in onze sorteercentrum in Putte. Deze bigbags zijn opgeplooid en kan je dus gewoon in je auto vervoeren.
 2. Je vertelt ons voor welke afvalstromen je de bigbags gaat gebruiken en het ophaaladres. Op basis daarvan berekenen wij de prijs die we meteen afrekenen.
 3. Jij vult de bigbags met de afgesproken afvalstromen. Wanneer ze volledig gevuld zijn, geef je ons een seintje. Wij komen langs met een kraanwagen en halen de gevulde bigbags op.

Wanneer kiezen voor een bigbag?

Bigbags zijn de perfecte en uiterst prijsvoordelige oplossing wanneer het gaat over kleinere hoeveelheden afval. Je kan bij ons een container huren vanaf 10, 12, 20 of 40m³ volume.

Een bigbag is ideaal voor kleinere verbouwingswerken, het opruimen van een papierarchief, werken in de tuin, het leegmaken van een zolder,…

Container op maat?

Wanneer gewenst maken we voor bedrijven containers op maat. Deze voorzien we van een trapconstructie of een handig laadplateau.

Container huren? Bel 0490 45 89 73

Plaatsen van containers

Je mag een container op de openbare weg plaatsen maar je moet hiervoor wel een vergunning aanvragen bij de lokale politie. Dan zullen zij een vergunning afleveren en eventueel een parkeerverbod (20m) indien nodig.  Doe dit tijdig want dat kan een weekje duren, afhankelijk van de plaatselijke reglementen. Als huurder ben je hier voor verantwoordelijk zoals tevens ook voor eventuele boetes en taksen die hieraan verbonden zijn.

Voor de  signalisatie van de container zorgen wij, dat zijn de rode witte strepen op de container, een bord D1( blauwe pijl) en een knipperlicht. Indien gewenst leveren wij een afdekzeil mee om de container mee af te dekken.

Prijs plaatsing is inclusief 10 dagen huur, vanaf de 11de dag rekenen we 2,5 euro/dag aan.

Containers mogen niet hoger geladen worden dan de rand van de container en een max gewicht van 12 ton. Bij het hoger of zwaarder geladen containers zal er een meerprijs gerekend worden. Er mag geenszins vervuild en/of gevaarlijk afval gestort worden in de afvalcontainers!

Op de kaart kan je zien welke regio’s wij bedienen. Voor de groene zone rekenen we €25 extra en voor de blauwe zone €50 extra, ten opzichte van de gele zone.